header

Hae sivuilta

Uusi vuosi, uudet haasteet

Uusi vuosi ja uudet haasteet. Olipa rivakka päivä tämä Loppiaisen aattomaanantai: Ensin annoimme lausunnon yhdessä puheenjohtaja Tuula Mustosen kanssa Suomen Yrittäjien lausuntopyyntöön koskien Alueiden menestysohjelmaa. Joulun pitkinä pyhinä pohdimme ohjelman sisältöä. Tuossa ohjelmassa Suomen Yrittäjät ovat hienosti linjanneet  parempaa tulevaisuutta Suomelle siten, että yrittäjillä kaikilla olisi entistä parempi ja oikeudenmukaisempi toimintaympäristö yrittää, työllistää ja kehittää yhteiskuntaamme.

Sen jälkeen pohjustimme asiantuntijajuristiemme kanssa tällä viikolla verohallinnolle annettavaa FYSIn lausuntoa terveyden- ja sairaanhoidon arvonlisäverotuksesta. Siinäpä tehtävää kerrakseen. Lausuntoa antamassa on mukana myös FYSIn luottamushenkilöitä, jotka tuovat lausuntoon oman vahvan osaamisensa ja käytännön kokemuksensa. Olemme kiitollisia siitä, että järjestömme pääsee lausumaan kyseiseen ohjeluonnokseen. Aikanaan valmistuva uusi ohje on erittäin merkittävä toimialamme yrityksille.

Tänään soi puhelin tiuhaan: Yrittäjillä on näin vuodenvaihteessa paljon kysyttävää, ja ongelmiakin. Monia jäsenyrittäjiämme jännittää lähestyvä sähköiseen potilastiedon arkistoon liittyminen. Se on toki iso muutos, mutta ei ylivoimainen liene sekään kun rauhassa aloitetaan valmistautuminen. Valmistaudumme siihen yhdessä hankkeesta vastuussa olevien viranomaisten, Kelan ja THL:n sekä tietojärjestelmätoimittajien kanssa järjestämällä koulutusta ja opastusta jo heti alkuvuonna kuudella paikkakunnalla. Tämä kierros toteutetaan yhdessä Suomen Fysioterapeuttien kanssa. Koulutuspäiviin onkin jo ilmoittautunut yli 200 osallistujaa ja lisää ropisee.

Tänään pohdimme joidenkin soittajien kanssa myös Kelan joulun alla antamaa tiedotetta fysioterapian korvattavuudesta. Koska tiedotteen sisältö ei ollut aivan yksiselitteinen ja herätti jäsenistössä tulkintakysymyksiä, pyysin pikaista tapaamista tiedotteen antaneiden Kelan asiantuntijoiden kanssa. Tämä siksi, että voisimme vielä tarkemmin tiedottaa muutoksista jäsenistöllemme.

Hyvää Loppiaispyhää kaikille! Joulukuusta ei tarvitse vielä viedä pois, antaa sen valaista ainakin nyt tämä alkanut tammikuu. Etenkin, jos neulasia on oksissa jäljellä enemmän kuin kuusen alla.

”Meillä ei ole ollut tapana”
Fysi blogi aloittaa!
 

Kommentit

Ei kommentteja